fredag 16 april 2010

Miljöpartiet: manlighet är inkompetens

Fyra miljöpartister i Höganäs ryter till om att kvinnor måste kvoteras in i bolagsstyrelser. Minst 50% (helst 100%) av alla bolagsstyrelser måste bestå av kvinnor. Annars är det kvinnoförtryck!

Det spelar ingen som helst roll ifall många fler män än kvinnor är beredda att göra de stora uppoffringar i privatlivet som en hög chefspost ofta kräver. Det viktiga är alltid att minst hälften av alla chefer ska vara kvinnor.

De fyra miljöpartisterna visar prov på stort feministiskt kunnande i artikeln, där de konstaterar att det inte spelar någon roll hur mycket marknadsföring en man studererar eller hur mycket erfarenhet från affärsvärlden en man har - vilken kvinna som helst är ändå bättre än alla män på jorden på att förstå och nå ut till kvinnliga kunder och konsumenter...

Utbildning, erfarenhet och vilja till uppoffring är med andra ord inte värt ett skit - om det kommer från en man. Så Miljöpartiet förtjänar feministiska applåder:
sluta se manlighet som kompetens - manlighet är inkompetens!!
Kvinnlighet är däremot kompetens!


Miljöpartisterna skriver även i artikeln att ett stot antal personer i Höganäs kommunala styrelser har fått sina jobb bara för att de är män. MP kräver att dessa personer sparkas ut och ersätts av kvinnor, som är mycket mer kompetenta. MP borde ange namn på de personer som partiet, efter nogrann feministisk analys, anser har fått sina positioner bara på grund av att de är män...

PS:
Inkvotering av kvinnor på mäns bekostnad (en nobel och rättfärdig handling) får aldrig blandas ihop med inkvotering av män på kvinnors bekostnad (upprörande, hemsk och olaglig könsdiskriminering).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar