torsdag 15 april 2010

Återigen: kvotera in kvinnor i opinionsmätningarna!

Nu har en opinionsmätning inför höstens riksdagsval publicerats igen. Precis som i alla andra opinionsmätningar leder de rödgröna...

Som jag skrivit tidigare ser jag, som feminist, dock så klart denna och alla andra opinionsmätningar med mina genusglasögon. Och självklart finner jag tydliga bevis för oerhörd, skandalös och katastrofal könsdiskriminering mot kvinnor i dessa opinionsmätningar.

För det första: det är fler partier med manliga partiledare i opinionsmätningarna. Detta är så klart inte en slump, utan ett medvetet grepp för att osynliggöra kvinnorna. En klassisk manlig härskarteknik.

För det andra: de partier (S, C och Mp) som har kvinnliga partiledare får alldeles för lite stöd i dessa mätningar. De är helt klart diskriminerade av opinionsinstituts-patriarkatet.

Opinionsinstituten har uppenbarligen en unken kvinnosyn!

För att komma till rätta med detta gigantiska problem kräver vi feminister att det genast lagstiftas om att partier med kvinnliga partiledare får minst 40 procent i varje opinionsmätning. Annars är det inte jämställt. Dessutom måste minst hälften av partierna som tas med i opinionsmätningen ha kvinnliga partiledare. Detta medför antingen att nya partier med kvinnliga ledare (som FI) måste läggas till, eller så får vi helt enkelt ta bort Fp och Kd ur opinionsmätningarna, så det blir jämställt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar