måndag 29 mars 2010

V: ”Männen är problemet”

Männen är problemet! Detta skriver Eva-Britt Svensson, Europaparlamentariker för Vänsterpartiet, i VF.se - Värmlands Folkblad. Att män utgör problemet i världen är en grundpelare i den feministiska ideologin. Och Vänsterpartiet är ett av Sveriges mest feministiska partier. Så det är lika väntat som välkommet för oss feminister att en ledande representant Vänsterpartiet återigen offentligt pekar ut alla män som ett problem och skyldiga till allt våld och elände i världen.

Vänsterpartiet och andra feminister vet att varje man bär en blytung kollektiv skuld för alla onda gärningar och brott som begåtts av män, sedan tidernas begynnelse (all form av kollektiv skuldbeläggning av kvinnor är dock självfallet fullständigt förkastligt). Och Eva-Britt Svensson skriver att hon och Vänsterpartiet definierar alla män utifrån den minoritet män som slår och våldtar.

Svensson slår i sin artikel också fast att våld som utövas av en man mot en kvinna är ett gigantiskt problem. Eftersom Svensson är en kunnig feminist ignorerar hon det faktum att män utsätts för oändligt mycket mer våld än kvinnor, både i världen och Sverige, och att kvinnor använder våld mot män lika mycket som män utövar våld mot kvinnor. Gedigna feminister som Svensson och resten av Vänsterpartiet vet att våld bara är ett problem om det drabbar kvinnor. Och det är alltid männen – alla män och bara männen – som bär skulden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar