måndag 3 maj 2010

Skandal: BRIS tar pappor på allvar!

Organisationen Bris, Barnens rätt i samhället, berättar i en ny rapport att allt fler vuxna ringer deras jourtelefon. DN och Skånskan skriver om detta.

I artikeln framgår att Bris skandalöst nog tar pappor på allvar och tycker att pappor och mammor ska ha lika rätt till sina barn och ska vara lika inför lagen. Bris är fräcka nog att kritisera Socialstyrelsen för att myndgiheten följer feministisk grundteori och mobbar, motarbetar och trackasserar pappor. Läs bara:

"Kontakter med myndigheter är ett annat stort ämne i Bris telefon. Drygt 31 procent av samtalen gällde myndighetspersoner i fjol, en fjärdedel mer än 2008. Socialtjänsten tar inte samtalen på allvar. Det kan vara en pappa som ringer och är oroad över hur barnet har det hos mamman. Då tror socialtjänsten ofta att hans oro är en del av problemet. Det vittnar många föräldrar om, säger Eva Waltré (operativ chef på Bris)”.'

För oss feminister är det självklart att pappor ska vara rättslösa när det handlar om barn (och helst i alla andra sammanhang också). Så att Socialstyrelsen trackasserar, hånar och motarbetar pappor är något som uppskattas av feminister. Att Bris kritiserar detta och dessutom tillskriver pappor grundläggande mänskliga rättigheter och samma värde som mammor är inget mindre än en skandal. Ett fall för manstrackasserarminister Nyamko Sabuni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar